Info

Het begon allemaal in 1969, toen Henkel de eerste lijmstick ter wereld ontwikkelde. Deze eerste lijmstick leek op lippenstift. Hiermee werd het merk officieel op de kaart gezet. Pritt heeft nu een toonaangevende positie in de lijmbranche dankzij de uitstekende waarden, innovatie en technologie. Pritt is een toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en staat bovenaan in internationale indices en lijsten. Het belangrijkste is echter dat de lijm een belangrijke rol speelt in de alledaagse levens van consumenten. Ontdek ons transparante productieproces, de waarden die ons in de loop der jaren hebben geïnspireerd en de grootste mijlpalen uit onze geschiedenis. Welkom in onze wereld!

Wat we nastreven

Een integraal deel van onze visie is om consumenten uitstekende productprestaties te bieden met een duurzame voetafdruk. Daarom streven we er continu naar om onze producten verder te verbeteren en nieuwe toepassingsmogelijkheden te verkennen. De compatibiliteit van onze producten en technologieën met gezondheid en het milieu wordt continu beoordeeld op onze werklocaties. Kom meer te weten over onze projecten en aspiraties!

Geschiedenis

In 1969 heeft Henkel de eerste lijmstick ter wereld ontwikkeld. Hiervoor is gekeken naar het gebruiksgemak van lippenstift... en hiermee is het merk Pritt ontstaan. De lijmwereld was voor altijd veranderd! Bekijk meer achtergrondinformatie over Pritt en bekijk hoe ons wereldwijde merk verder is ontwikkeld... onze lijmstick is zelfs de eerste lijmstick ooit die in de ruimte is gebruikt!

Streven naar natuurlijke lijmkracht

Neem deel aan ons interactieve plan om samen met Mr. Pritt natuurlijke lijmkracht na te streven! De enige lijmstick ter wereld die voor 90% is gemaakt van natuurlijke ingrediënten op basis van een unieke combinatie van aardappelzetmeel en suiker. Dankzij deze natuurlijke lijmkracht profiteer je van een uitstekend resultaat bij al je knutselprojecten. Ontdek hoe een aardappel kan veranderen in een Pritt-lijmstick... Door de avonturen van Mr. Pritt met de aardappelplant te gebruiken!

Productie

Henkel is met Pritt het eerste bedrijf dat een lijmstick heeft ontwikkeld: het eerste merk dat lijm ontwikkelt op basis van aardappelzetmeel. Ontdek hoe onze producten worden geproduceerd, gedistribueerd en voorzien van doppen, en hoe we ons productieproces sinds 1969 steeds verder hebben verbeterd.

Sociale initiatieven

Pritt biedt producten waarmee de motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen uitstekend worden ontwikkeld, namelijk producten waarmee kan worden geknutseld. Daarnaast werkt het merk actief aan een eerlijke en gelijke maatschappij in delen van de wereld waar de onderwijsomstandigheden niet altijd even goed zijn. Pritt helpt hierbij vooral kinderen met een ernstig onderwijstekort. Ontdek hoe Pritt werkt aan het behalen van ecologische, maatschappelijke en economische doelen overal ter wereld... en dat met de steun van Henkel!