Sociale initiatieven

Kinderontwikkeling al sinds 1969

Sinds 1969 ondersteunt Pritt al de ontwikkeling van kinderen door hun creativiteit te stimuleren.


Pritt wil graag dat kinderen opgroeien in een wereld vol gelijke kansen en daarom heeft zij fondsen voorzien om actief NGO's ondersteunen ten behoeven van kindereducatie.

2017

Pritt bouwt en renoveert twee scholen. Daarnaast voorziet zij de basis noodzakelijk zaken en uitrusting in Codó, Brazilië.

2018

Pritt doneert kantoorbenodigheden aan de Tocev NGO om 10 scholen in Turkije te ondersteunen

2019

Voor haar 50e verjaardag doneren Pritt & Fritz Henkel Stiftung samen 90.000 euro om 3 lokale NGOs die actief zijn in kinderontwikkeling te ondersteunen. Dit waren in Brazilië (Instituto Ayrton Senna), in Zuid-Afrika (Save the Children) en in Turkije (Tocev).

2020

Pritt en de Fritz Henkel stichting hebben €50.000 geschonken om vier lokale NGO's te steunen die zich richten op de ontwikkeling van kinderen in België (Jantje Beton), Mexico (Redesgea), Zuid-Afrika (Save the Children), Spanje (Educo) en Italië (Mission Bambini).

We Craft for Children 2021

2021

Zowel de Henkel gemeenschap als consumenten namen deel aan het initiatief door dieren te knutselen voor het We Craft for Children bos. Voor elk geknutseld dier dat door de deelnemers werd ingezonden voegde Pritt €5 toe aan het fonds. Pritt en de Fritz Henkel stichting doneerden €50.000 aan fondsen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Turkije, Brazilië en Spanje!